Deutsch Tamás mellett a teljes Fidesz-delegációt is kizárhatják a Néppártból

Jövő héten döntenek a sorsukról.

Jövő héten tárgyalja a Deutsch Tamás kizárásának lehetőségét az Európai Néppárt. A frakcióülésen emellett szóba kerülhet a teljes Fidesz-delegáció kizárása is – írja a Telex.

A kizárás lehetősége a képviselő néhány héttel ezelőtt tett kijelentése miatt kerül napirendre, melyben párhuzamot vont az EPP-frakcióvezetőjének, Manfred Webernek egy megjegyzése és a Gestapo, valamint az ÁVO érvelése között.

Bár a politikus később elnézést kért a kijelentéséért, az mégis olyan erős felháborodást keltett, hogy végül Othmar Karas, az EPP osztrák képviselője és az Európai Parlament alelnöke Deutsch kizárását követelte a frakcióból, melyhez eddig negyven párttag is csatlakozott.

A magyar képviselő kizárásáról Karas már a jövő héten szavazna, és ehhez kapcsolódóan valószínűleg a teljes Fidesz delegáció kizárása is napirendre kerülne a felhatalmazási törvény miatt.

Othmar Karas egyébként annak az Osztrák Néppártnak (ÖVP) a tagja, amelyről korábban Gulyás Gergely azt nyilatkozta, hogy nagyrészt rajtuk is múlik, bent maradhat-e a Fidesz a Néppártban.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek