Felfüggeszthetik a vásárlási idősávot, jön a létszámkorlátozás a boltokban (+videó)

Nem vált be a rendelkezés.

Facebook-videóban közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, hogy a kormány elé viszi az Idősek Tanácsa javaslatát bevásárlási idősáv felfüggesztéséről.

Az idősek vásárlási idősávját november 23-án jelentette be a miniszterelnök, a rendelet értelmében jelenleg hétköznap 9 és 11, hétvégén 8 és 10 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban.

Az Idősek Tanácsa szerint az intézkedésnek köszönhetően sok nyugdíjas ember életén sikerült könnyíteni, de a szakmai szervezetek és a kereskedők is arról számolnak be, hogy a karácsonyhoz közeledve egyre nagyobb zsúfoltságot okoz az idősáv.
Az Idősek Tanácsa konzultált Novák Katalinnal, ezek után pedig megszületett egy javaslat arra vonatkozóan, hogy legalább a hétvégi sávot függesszék fel, de ha szükséges, akkor a hétköznapokra is terjesszék ki az intézkedést.
A tárca nélküli miniszter ezt a javaslatot fogja a kormány elé vinni.
Ezzel a döntéssel egyenletesebb lenne a forgalom a boltokban.
Készülőben van ugyanakkor egy másik intézkedés is, amely viszont a létszámkorlátozás bevezetéséről szólna. Erről már Gulyás Gergely miniszter beszélt a mai Kormányinfón.

Valódi Hírek