DK: Saját szavaival bizonyítja Orbán, hogy a megállapodás az EU-val egy méretes zakó (+videó)

Orbán Viktor eddigi legnagyobb európai vereségét szenvedte el.

Rendkívül komikus napon van túl Orbán Viktor és a fideszes propagandagépezet, a tegnapi napon ugyanis egy történelmi vereség után lejtettek örömtáncot és hirdettek győzelmet. — mondta Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció politikusa online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi elmondta: múlt hét pénteken Orbán még arról beszélt:

„Mi azt javasoltuk a németeknek, hogy az EU költségvetését el kell fogadni, míg a jogállamisági lett rendeletről később kell megállapodni. Egy külön kiegészítést nem fogunk elfogadni, mert a jogállamisági mechanizmus nem olyan, mint egy tacepao, amire bármit ki lehet tűzni.”

A jogállami mechanizmus azonban változatlan maradt, Orbán pedig kapott kiegészítést, amire egy hete még azt mondta, hogy nem fogja elfogadni — összegezte a helyzetet Barkóczi.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint lehet sikert hazudozni, de

ez bizony vereség, egy méretes orbáni zakó.

Orbán két dolgot akart a DK szerint, egyrészt, hogy a jogállami mechanizmusról később állapodjanak meg, másrészt, hogy nem szúrják ki a szemét egy kiegészítéssel. Ehhez képest a jogállami mechanizmus maradt, Orbán pedig kapott egy üres kiegészítést.

„Orbán körül elfogyott a levegő, ő pedig rábólintott arra, ami ellen egy hete még ágált az állami rádióban: ez maga a brüsszeli fegyverletétel.” — tette hozzá Barkóczi Balázs.

A DK szerint a magyar miniszterelnök helyesen tette hogy kapitulált, hiszen ebből a meccsből egyébként sem jöhetett volna ki győztesen, Orbán Viktor pedig ezzel a lépéssel eddigi legnagyobb európai vereségét szenvedte el.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek