Már látszik a járvány vége Szlávik János szerint, jövő nyárra visszakaphatjuk a régi életünket

Az infektológus mindenkit arra biztat, hogy oltasson.

Interjút adott Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa a Kossuth rádióban. Az orvos szerint minden elérhető vakcinát érdemes beadatni.

Az infektológus azt javasolja, hogy a koronavírus ellen rövidesen elérhető oltásokkal mindenki oltassa be magát.

Szlávik szerint a feketehimlő is az oltásoknak köszönhetően tűnt el, és rövidesen a gyermekbénulás is a múlt betegsége lesz a vakcináknak köszönhetően.

{I}nfektológusként csak azt mondhatom, hogy mindenki, aki teheti, vegye fel a védőoltást, még akkor is, ha tudom, hogy ez a betegség igazából az idős, beteg emberekre veszélyes” — jelentette ki Szlávik. Szerinte az embereknek meg kell érteniük, hogy az oltások hasznosak és jók, és nincsenek súlyos mellékhatásaik.

Szlávik kijelentette, hogy a magyar kormány azért adott le megrendelést millónyi koronavírus-vakcinára, hogy azok minél hamarabb eljuthassanak az emberekhez.

Az infektológus úgy véli, hogy rövidesen csökkenni fog a fertőzöttek száma

a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően.

Szlávik János szerint a heti adatokat vizsgálva lehet arra következtetni, hogy mi várható a következő hetekben. A csökkenő vagy a növekvő tendencia ugyanis jól kirajzolódik az adatokból.

Azt javasolja, hogy karácsonykor ne ünnepeljen együtt több család, ugyanis nem lehet tudni, hogy ki az, aki tünetmentesen fertőz.

Az orvos szerint már látni lehet a járvány végét. Az infektológus úgy véli, hogy

fontos tudatosítani az állampolgárokban, hogy a jelenlegi helyzet pusztán átmeneti, és ha most felelősen cselekszenek az ország polgárai, jövő nyárra visszaállhat az élet a normál kerékvágásba.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek