Deutsch Tamás: Győzött Magyarország, Európa és a lengyel-magyar szövetség

„Na, ugye. Ennyi”.

„Na, ugye. Győztünk! Győzött Magyarország, győzött a lengyel-magyar szövetség, győzött Európa! Megéri kiállni a hazánkért. Ennyi” – írta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán kora este a Facebook-oldalán.

Na, ugye.
Győztünk!
Győzött Magyarország,
győzött a lengyel-magyar szövetség, győzött Európa!
Megéri kiállni a hazánkért.
Ennyi.

Posted by Deutsch Tamás on Wednesday, 9 December 2020

Az MTI azt írja, Orbán Viktor miniszterelnök kedd este Varsóban, miután lengyel kollégájával, Mateusz Morawieckivel tárgyalt azt mondta: Magyarországnak és Lengyelországnak jó esélye van a győzelemre az európai uniós költségvetési vitában, a közösségi források kifizetéséhez fűzött jogállamisági feltételrendszer ügyében, ha a következő napokban jó irányba haladnak tovább a dolgok.
A Bloomberg szerdai információi szerint Lengyelország és Magyarország kompromisszumot kötött Németországgal a vétó ügyében. A megegyezés részletei egyelőre nem ismertek, annyi viszont kiderült, hogy a jogállamisági mechanizmus nem változik, de az alkalmazását befagyasztják.A lengyel és a magyar kormány megtámadhatja a törvényt az EU bíróságán, ám amíg ott nincs ítélet, addig nem használják. A legkorábban 2022 közepére várható ítélet. A 2022-es választások előtt tehát biztosan nem kell szembenéznie Orbánnak az EU-s pénzek elvonásával.

Dobrev Klára, az Európai Parlament magyar alelnöke fegyverletételkén értékelte Orbánék kiegyezését, míg Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke Twitteren írt arról, hogy a „vétós zsarolás megbukott”.

(via MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek