Orosz főorvos: Két hónapig nem ihat alkoholt az, akit orosz vakcinával oltanak be

Pedig Orbán Viktor szerint Magyarországon a pálinka alapvető élelmiszer.

Anna Popova orosz tisztifőorvos kedden a Komszomolszkaja Pravda című lap rádiójának nyilatkozva beszélt arról, hogy a koronavírus elleni védőoltásra készülőknek

az immunizáció előtt két hétig, az első injekció után pedig 42 napig

le kell mondaniuk az alkoholfogyasztásról.

Popova tájékoztatása szerint a két összetevőből álló COVID-vakcina két oltása között 21 napnak kell eltelnie, és a második injekció után újabb 21 napig tart az immunitás kialakulása. Az első dózis beadása előtt legkevesebb két héttel pedig Popova szerint

semmiképpen sem szabad alkoholt fogyasztani.

Az alkoholfogyasztás ugyanis megterheli a szervezet méregtelenítési rendszerét, ami akadályozza a védettség kialakulását.

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes néhány nappal ezelőtt ugyanerről beszélt Moszkvában. Golikova ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem ajánlott az immunrendszert elnyomó gyógyszerek fogyasztása sem.

Szergej Glagolev, az orosz egészségügyi miniszter tanácsadója egy keddi orvosi tanácskozáson beszélt arról, hogy az orosz vakcina mindkét komponensével beoltott emberek kevesebb mint 0,5 százaléka kapta el a fertőzést, tíz százalékuknál pedig az influenza enyhet tünetei, így többek közt a 38 fokot meg nem haladó láz volt megfigyelhető.

Popova egy keddi rádióinterjúban emelett úgy vélekedett, hogy a Covid-19 elleni bármelyik vakcina minimum egy féléves védettséget ad.

(via MTI)

Valódi Hírek