Szakszervezet: Ne nyissanak ki a boltok december 24-én, óriási lesz a tumultus a korlátozások miatt

A Spar és az Auchan már biztosan rövidített programmal készül december 24-re.

Orbán Viktor hétfőn délelőtt jelentette be, hogy január 11-ig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozó intézkedéseket, így többek közt marad az este 8 és a reggel 5 közötti kijárási tilalom, az idősek vásárlási idősávja, de a boltok korlátozott nyitva tartása is.

A kormányfő bejelentésével kapcsolatban Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a HVG-nek elmondta, a boltok szűk nyitvatartási ideje, illetve az ezt is tovább rövidítő vásárlási idősáv miatt az idei december 24-e „nagyon rizikós” lehet és főként a kisebb boltokat tekintve a komoly tumultustól tartanak.

A szakszervezet ezért több áruházlánccal is felvette a kapcsolatot, és arra kérték őket,

inkább ne nyissanak ki.

Karsai elmondása szerint eddig az Auchan és a Spar reagált, ők december 24-én 14 óra helyett már délben be fognak zárni, ezért 11 után már nem lesz érdemes elindulni bevásárolni, míg a barkácsáruházak aznap egyáltalán nem fognak kinyitni. A

Az elnök emellett arról is beszélt, hogy az idősek vásárlási idősávja hétköznap kevésbé okoz fennakadást, a hétvégék viszont – főként az adventi időszakban – már más lapra tartoznak. Karsai szerint a kasszákban megmutatkozik a délelőttönként kieső két óra és a korai zárás is, ez pedig gyengíti a munkaadók képviseletével folytatott bértárgyalásokat is.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek