Kilencezret faragott le az operatív törzs a fertőzöttek számából a hivatalos adatokban (+fotók)

Lassan minden napra jut egy statisztikai baki.

Nyilvánvalóan hibás adatokat közölt szombaton a koronavírus-fertőzöttek számának megyénkénti eloszlásáról az operatív törzs — vette észre a portfolio.hu.

A hivatalos térkép szerint minden megyében csökkent a fertőzöttek száma tegnaphoz képest, ez azonban az országos számokat nézve nem lehetséges.

Három furcsaság is van a szombati adatokban:

  1. Minden megyében csökkent a fertőzöttek száma péntekhez képest, ami nem lehetséges. Ehhez képest péntek óta Budapesten például 496-tal csökkent a fertőzöttek száma, a megyék és a főváros összege pedig 3475 fős csökkenést mutat 24 óra alatt.
  2. A koronavirus.gov.hu-n megjelent hivatalos közlemény és térkép alapján Magyarországon eddig 243 581 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ám a megyék és a főváros térképen szereplő adatok összege 234 581, azaz a szombati térképen 9000-rel kevesebb fertőzött szerepel, mint a péntekin.
  3. Egyértelműen a 243 581 fő tűnik a helyes adatnak (hiszen nőnie kellett a számnak tegnaphoz képest), az azonban feltűnő, hogy a két számban pontosan két számjegy van felcserélve.

Nehezen magyarázható, hogy pont úgy tévedtek az adatközlők, hogy a hivatalosan közölt szám és megyei eloszlást mutató térképen kiszámolható összeg éppen két számjegy felcserélésével következzen egymásból.

Összeesküvés-elméletnek tűnik, de a portfolio.hu szerint elképzelhető, hogy szándékosan kozmetikázták úgy az adatokat, hogy az csupán két számjegy felcserélésből fakadó tévedésnek látsszon.

(portfolio.hu nyomán)

Valódi Hírek