Vidéki főorvos: Mi igyekszünk, de nincs elég ember, rengeteg a beteg dolgozó

Döbbenetes hangfelvétel került napvilágra.

„(…) Elnézést, hogy nem tudtak közben telefonálni, ezt megértem. De nem tudok mást mondani, mint hogy mi igyekszünk. Nincs elég ember. A mi dolgozóink is kidőlnek, a mi dolgozóink is megbetegednek. Van, aki a havi munkaidőkeretét már tizedikén letudja, mert annyira sokat dolgoznak (…)” – hallható azon a felvételen, amit a Telex hozott nyilvánosságra pénteken reggel.

A lap beszámolója szerint a hangfelvételt egy 42 éves nő rögzítette az egyik vidéki kórházban. A nő három órát várt arra, hogy megkapja az elhunyt édesanyja dolgait. A kórház előtt azonban nemcsak ő, hanem még legalább 9-10 család várt ugyanerre.

A hangfelvételen hallható főorvos azért ment ki a hozzátartozókhoz, hogy válaszoljon a kérdéseikre. Az órák óta várakozó családtagok közül azonban valaki azzal vádolta meg az orvost, hogy édesapját túl korán lekapcsolták a lélegeztetőgépről, ezért veszítette életét.

A felvétel tanúsága szerint orvos ezt követően kezdett el magyarázkodni és ekkor hangoztak el a fent idézett állítások is. A nő a lapnak elmondta, azért kapcsolta be a hangrögzítőt, mert nem hitte el, hogy tényleg ordibálnak, amikor mindenki arra vár, hogy megkapja az elhunyt családtag kórházi cuccait.

A teljes hangfelvételt itt lehet végighallgatni:

A lap megjegyzi, a hangfelvétel még az előtt került a birtokukba, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos elrendelte volna azt, hogy a kórházak engedjék be a hozzátartozókat a haldokló koronavírusos betegekhez.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek