Bayer Zsolt: Iszonyatosan haragszom Józsira, de tudom, hogy küzdött a rettenetes démonaival (+videó)

Majd elkezdett mesélni arról a meleg harcostársról, aki gyerekeket használt ki Thaiföldön.

Bayer Zsolt csütörtök esti Háttérkép című műsorában Bogár László közgazdásszal boncolgatta a Szájer-ügy részleteit.

Bayer szerint Szájer „igenis egy morális lény”, akin keresztül most a saját életművét és a „teljes Fidesz-ethoszt” is kikezdik. Bayer védelmébe vette a volt EP-képviselőt, mint mondta:

„Józsi küzdött, nem tudom mióta ezzel a rettenetes démonával,

de ettől ő még a világban a jót méltányolta, és azt is képviselte. Hiába is próbálják ezt most a feje tetejére állítani. Csak nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált. Azt hiszem, hogy ez a tragédiája”.

Bayer szavaira Bogár László úgy reflektált, hogy szerinte sokkal komolyabban kellene venni a politikai alkalmassági vizsgálatot, amiről már a Borkai-ügy kapcsán is szó esett, és amiről még mindig csak elméletben beszélnek, gyakorlati megvalósítás nincs.

Szerinte az alkalmassági vizsgálattal elkerülhetők lennének az ilyen és ehhez hasonló esetek. Úgy vélte, „nem kockáztathatjuk, hogy egyes hibás szerkezetű személyek, akik persze lehetnek nagyon értékesek, hasznosak, de valamilyen hibás szerkezet van bennük, amelyik törékennyé és kiszolgáltatottá teszi őket. (..) Ennek a kockázat, Zsoca, ennek a kockázatát 30 éve tudja mindenki a Jósával kapcsolatban.”

Bayer Zsolt Szájer védelmében kifejtette, hogy harminc éve ismeri a politikust, és ha valamiben biztos vele kapcsolatban, az az, hogy Szájer sosem drogozott. Hozzátette, mivel Nyugat-Európában a melegség nemhogy bűn, hanem az erény maga, így muszáj volt valami illegálissal lehúzni a képviselőt, ezért történhetett meg, hogy valaki drogot csempészett a táskájába.

Bayer hangsúlyozta: „ez egy nyilvánvalóan titkosszolgálat által intézett akció is volt”.

Kommentárját a Hír TV megmondóembere azzal zárta, hogy „iszonyatosan” haragszik Szájer Józsefre.

„Azért, amilyen helyzetbe hozta önmagát. A családját, a gyerekét. Azt a politikai közösséget, amelyet 30 éve hibátlanul és kiválóan szolgál. Iszonyatosan haragszom rá haragszik Szájer Józsefre a felelőtlensége miatt, amiatt, amit önmagával, a családjával, a gyerekével és a Fidesz értékrendjével tett”.

Ugyanakkor a politikus nyilvános kivégzését látva Bayer megjegyezte: „e helyről is üzenem neki, hogy nálam mindig fog kapni egy tál meleg ételt.”

A műsorban Bayer úgy próbálta védeni Szájert, hogy felemlegetett egy korábbi történetet.

„Egykor volt barátunk, harcostársunk egy 12 órás autóúton félve, rettegve, dadogva, majdhogynem sírva vallotta meg nekem, hogy ő homokos. 12 órára volt neki szüksége ahhoz, hogy ezt nekem be merje nekem vallani 20 évvel ezelőtt. Mondtam, hogy semmi baj, ettől mi még barátok maradunk. Ugyanez az ember két év múlva a legkisebb skrupulus, fenntartás és zavar nélkül röhögve mesélte, hogy ő azért szeret többek között Thaiföldre járni,

mert ott kisfiúk is rendelkezésére állnak”.

Bayer szerint a most drogos orgiabotrányba keveredő Szájer József esete nem ilyen eset.

A műsorvezető szavaira Szél Bernadett független képviselő egy, a Facebookon közzétett bejegyzésben reagált. Mint írta: saját bevallása szerint Bayer 20 éve tud arról, hogy egy politikus gyerekeket használt ki Thaiföldön.

„Én viszont haladéktalanul feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen és indítványozom Bayer Zsolt tanúként való meghallgatását.”

Bayer műsorát itt lehet visszanézni, a Szél által is említett idézet 7:47 percnél hangzik el:

 

Valódi Hírek