Most érkezett: Korrupció miatt letartóztattak egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt

Vajon ki lehet az?

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást – tudta meg a 444.hu.

A lap közlése szerint tegnap az ügyészség 60 fővel több helyszínen folytatott motozást, kutatást és lefoglalást. Az ezt követő tanú- és gyanúsítotti kihallgatások eredményesek voltak.

Mint írják, 2020 nyarán egy vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó azt tervezte, hogy olyan új mezőgazdasági vállalkozást indít, amelyhez pályázati úton igénybe vehető az állami támogatás.

Az ügyészség megalapozott gyanúja szerint

a vállalkozó jogtalan előnyt ajánlott azért, hogy egy magas rangú minisztériumi tisztségviselő a hivatali pozícióját felhasználva segítsen a pályázat elnyerésében és a földterületek megszerzésében — cserébe a várhatóan sikeres cég 5 százalékos tulajdonrészéért.

Az ügyészség a gyanúsítottakat kihallgatta, őrizetbe vette és indítványozta a személyi szabadságot is érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését.

(444.hu nyomán)

 

Valódi Hírek