Össztűz alatt Szájer: Így reagált az ellenzék a drogos orgiabotrányra

Ezt nem teszi zsebre.

Sorra reagálnak a magyar pártok és politikai szereplők a kedden kirobbant Szájer-botrányra.

A Demokratikus Koalíció a Facebook-oldalán azt írta:

„Előbb Borkai, most Szájer. Úgy tűnik, hogy a fideszesek mind ilyenek: drogos csoportos sze×orgiákra járnak, miközben otthon várja őket a feleségük, meg a gyerekük.”

A párt elnöke, Gyurcsány Ferenc a saját Facebook-oldalán a Fidesz november 29-i posztját osztotta meg, amelyben köszönetet mondtak az EP-mandátumáról lemondott Szájer Józsefnek. Ebben az áll, hogy „Szájernek döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politika színterén.” A döntő szerep stimmel, tette hozzá Gyurcsány.

A Jobbik ugyanezt a fideszes posztot osztotta meg újra az „orgia, kábítószer, prostituált” hashtagekkel.

Gyöngyösi Márton EP-képviselő azt írta, „újabb fideszesről derült ki dicstelen módon, hogy ő bizony azokat a pártja által annyit emlegetett keresztény-konzervatív erkölcsöket magára mégsem tartja kötelezőnek.”

A Momentum Mozgalom így reagált: „Szájer József botránya a Fidesz teljes erkölcsi csődje!”

„nem ez az első eset, hogy kiderül a Fidesz képmutatása: kokainozás abban a pártban, amelyik a drogproblémát drákói szigorral akarja megoldani. Prostituáltakkal jachtozás abban a pártban, amelyik a család szentségéről és a keresztényi élet felsőbbrendűségéről beszél. Illegális orgián való részvétel korlátozások alatt annak a pártnak a képviselőjeként, amelyik hónapokig semmit nem tett, hogy felkészítse az országot a vírus második hullámára. Ezek a példák azt mutatják, hogy a Fidesznél valójában szó sincs keresztény-konzervatív értékrendről, az csak a közpénzek rendszerszintű ellopásának, a gátlástalan hatalomkoncentrációnak a selyempapírba csomagolása” – áll a párt közleményében.

Az MSZP ezt írta közleményében:„A Fidesz valódi családpolitikája: Borkai Zsolt, Kaleta Gábor, Szájer József”

Az LMP is közleménytben reagált a botrányra. „A Szájer-ügy rámutat, itt lenne az ideje, hogy a Fidesz tisztázza, mennyire illik bele a magukról alkotott hazug képbe, egy a járvány időszakban az ereszen lemászva menekülő EU parlamenti képviselő képe? Magukra nézve, mennyire tartják fontosnak az általuk oly sokszor hangoztatott keresztényi családmodellt, a szabályok betartását, az LMBTQ emberek elfogadását. A Fidesz a saját embereire is rákényszeríti, hogy hazugságban éljenek. Ennek véget kell vetni!”

.

Cikkünk a többi reakcióval folyamatosan frissül.

(kiemelt kép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Valódi Hírek