Varga Juditot kitüntették lengyel barátaink, mert kiáll a konzervatív értékekért

Nagyon büszke a díjra, amit első magyarként vehetett át.

Varga Judit igazságügyi minisztert tüntették ki vasárnap Az értékek megőrzője (Custos Virtutum) nevű, a varsói Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet által adományozott díjjal. Az MTI beszámolója szerint az ünnepségen kiemelték a politikus kiállását a közép-európai értékekért.

Kiemelték azt is: Varga Judit hangja az utóbbi időben meghatározóvá vált a visegrádi csoport problémaköre, elsősorban a jogállamisággal, a szülők és gyermekek jogaival kapcsolatos jogalkotás terén.

A nemzeti szuverenitás jegyében folytatott politika híveként, Varga Judit „sosem tévesztette szem elől Lengyelországot és a lengyel-magyar barátságot”.

A politikus köszönőbeszédében elmondta: hiszi, hogy a díj elismerése mindannak, ami az ezeréves barátság során közös a lengyelekben és a magyarokban, annak, amiben „mindannyian hiszünk, egy szuverén nemzetekre épülő, sokszínű és erős Európában, ahol a társadalom alapja a család, a kereszténység és a konzervatív értékek”.

Az igazságügyi miniszter Facebook-posztjában megtiszteltetésnek nevezte, hogy első magyarként veheti át a díjat.

“Ebben a felfordult és folyamatosan változó világban kellenek olyan biztos pontok, mint a sok évszázados lengyel-magyar barátság. Ez a díj elismerése mindannak, ami közös bennünk, és amiben mindannyian hiszünk: szuverén és erős nemzetekre épülő Európában, ahol a társadalom alapja a család, a kereszténység és a konzervatív értékek.”

A teljes posztot itt tudod elolvasni:

(kiemelt kép: Varga Judit Facebook-oldala)