A Romániában kampányoló Gulyás Gergely megvédte az agyalágyult Demeter Szilárdot

Ez még hiányzott.

Beszámoltunk róla, hogy ocsmány cikk jelent meg szombaton Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának tollából az Origón.

Ebben Demeter arról írt, hogy „Európa Soros György gázkamrája” és hogy a magyarok számítanak az új zsidóknak.

A cikk hatalmas felháborodást váltott ki, magyar és nemzetközi zsidó szervezetek, illetve Izrael magyarországi nagykövetsége is elítélte Demeter szavait.

Demeter előbb megpróbálta védelmezni a védhetetlent, majd vasárnap kora délután bejelentette, hogy visszavonja a cikket és törli a Facebook-oldalát.

A Transindex nevű erdélyi magyar portál eközben vasárnap Kolozsváron csípte el Gulyás Gergelyt, aki éppen a Fidesz zombipártjává süllyesztett RMDSZ mellett kampányolt.

Gulyás Gergely Kolozsváron / fotó: transindex.ro

A lap Demeter Szilárd botrányáról kérdezte Gulyást, aki lényegében megvédte Demetert, amikor megértően úgy fogalmazott:

„Most, amikor Európában komoly viták vannak, akkor higgadtságra lenne szükség, de ha a politikusok nem tanúsítják ezt a higgadtságot – gondoljunk arra összehasonlításként, amit az Európai Néppárt elnöke korábban a magyar miniszterelnökről mondott – akkor nehéz ezt a nem politikus kultúrszereplőktől elvárni.”

Majd kinyögött még egy maszatolós mondatot, idézzük:

„Én általánosságban azt tudom mondani, hogy higgadtságra, mértéktartásra és kompromisszumkeresésre van szükség, ha a jelenlegi európai problémákat meg szeretnénk oldani.”

Arra a kérdésre, hogy nem gondolja-e, hogy Demeternek le kellene mondania, a miniszter azt mondta, nem örül a közélet eldurvulásának.

(transindex.ro)

Valódi Hírek