3 milliárdot ad a kormány a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítványnak, miután Demeter Szilárd leführerezte Soros Györgyöt

Szájjárató Péter at his best.

Azt hittük, hogy Demeter Szilárd Origón megjelent „véleménycikke” után nem lesz lejjebb, de Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még ezt is tudta überelni.

A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának szombat délben jelent meg egy írása Orbán Viktor propagandaportálján, amelyben a Holocaust-túlélő Soros Györgyöt Hitlerhez, Európát pedig gázkamrához hasonlította.

Az egész ellenzék és minden jóérzésű magyar ember a legmélyebb, döbbent felháborodással reagált a „cikkre”, a Mazsihisz pedig megbocsáthatatlannak nevezte az egyszerre zsidózó és nácizó kirohanást, hozzátéve:

„Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt.”

Túl azon, hogy ennek az írásnak még egy eldugott zugblogon sem lett volna szabad megjelennie, az elvárható minimum ezek után az lett volna, hogy Demeter fülét-farkát behúzva bocsánatot kér, és eltűnik a közéletből, a kormánypárt pedig azonnal elhatárolódik a kormánybiztos ámokfutásától.

Ehhez képest külügyminiszterünk, Szíjjártó Péter egy kommunistázó Facebook-poszttal indította a vasárnap reggelt, amelyben így fogalmaz:

„Kiábrándító látni azokat a nemzetközi politikai törekvéseket, melyek a kommunizmus bűneinek relativizálására és a kommunista ideológia képviselőinek mentegetésére irányulnak.

Kommunista diktatúrák emberek tízmillióit gyilkolták le, nyomorították meg vagy tették tönkre az életüket. Ezeket a bűnöket nem szabad feledni és nem szabad hagyni azok mentegetését sem.”

Mindezt annak kapcsán, hogy

a magyar kormány 10 millió dollárral, átszámítva körülbelül 3 milliárd forinttal támogatja meg a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítványt, melynek célja, hogy egy múzeumot és egy kutatóközpontot építsen fel Washington szívében.

„Mi, magyarok, a szabadság népe fontosnak tartjuk, hogy hozzájáruljunk ahhoz, hogy a szabadság földjén is legyen egy hely, amely folyamatosan emlékeztet mindenkit arra, hogy a kommunista rezsimek világszerte sok tízmillió ember haláláért felelősek.” — teszi hozzá a posztban.

Tehát miután Demeter Szilárd megbocsáthatatlan formában relativizálta a Holocaustot, egyszerre nácizva és zsidózva, a magyar külügyminiszter a kommunizmus relativizálását nehezményezi.

A teljes bejegyzést itt találod:

Valódi Hírek