Meghibásodtak az aranyáron vett kínai lélegeztetőgépek egy Zala megyei kórházban

A dolgozóknak megtiltották, hogy beszéljenek a problémáról.

A Népszava beszámolója szerint több alkalommal is meghibásodtak az intenzív osztályon használt lélegeztetőgépek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

A lap ezzel kapcsolatban megkereste az intézményt, de mivel ők nem nyilatkoztak, ezért az operatív törzshöz és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez (OGYÉI) fordultak, de eddig tőlük sem kaptak választ.

A kórház két dolgozója azonban megerősítette, hogy valóban

visszatérő problémájuk

az intenzíves lélegeztetőgépek meghibásodása. Arról azonban nem nyilatkoztak, hogy összesen hány eszköz romlott el, és hogy ezek a hibák okoztak e veszélyt vagy fennakadást a betegek ellátásában. Hozzátették, az ügyről a kórházban

senki sem beszélhet.

A lap megkereste az állítólag meghibásodó Crius V6 Northern típusú lélegeztetőgépeket gyártó Northern Meditec Ltd. kereskedelmi igazgatóját, aki elmondta: „A Covid–19 miatt nem könnyű megállapítani a valódi problémát, hogy mi történt a lélegeztetőgépeinkkel, lehet, hogy a lélegeztetőgép miatt történt, lehet, hogy a lélegeztetőgép helytelen üzemeltetése miatt. Csak vázlatos visszajelzést kaptunk az értékesítőnktől és a kórháztól.

De nincs ok aggodalomra,

gyártó cégként magyarországi partnerünkkel kezeljük a problémát, és dolgozunk a megoldáson.”

Leo Lee üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, hogy melyik cég a magyarországi partnerük, és arról sem beszélt, mikor, mennyit, mennyiért vett Magyarországra a Crius V6 Northern típusú lélegeztetőgépből.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek