Dr. Molnár Csaba: Egy kisformátumú politikus kisszerű játszmát vív az uniós pénzek ellopásáért

Reakció a mai magyar-lengyel unióellenes találkozóra.

Beszámoltunk róla, hogy a szintén vétópárti Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel találkozott Orbán Viktor csütörtökön Budapesten. (Részletek >>ITT<<).

A találkozóra reagált Dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke és EP-delegációvezetője is, aki úgy fogalmazott:

„Ahogy bajban ismerszik meg a barát, úgy bajban ismerszik meg a felelős miniszterelnök is.

Orbán Viktor a mai napon ismét bebizonyította, hogy ő nem ezek közé tartozik.

Amíg a kormány tehetetlensége miatt elszabadult járvány magyarok százait öli meg naponta, amíg a kormány által érdemben egyáltalán nem kezelt válság magyar munkahelyek ezreit szünteti meg hétről hétre, addig a magyar miniszterelnök kisszerű politikai játszmát folytat a magyar és az európai érdekkel szemben, hogy legyen még olyan uniós pénz, amit a cinkosaival ellophat.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor ma is elárulta a nemzeti érdeket, és a járványtól és válságtól szenvedő Magyarországot.

Ha Orbán Viktornak fontos lenne, hogy mi Európa és hazánk érdeke, akkor nem vétózna, nem mímelne látszatharcot az EU ellen, hanem hagyná, hogy Európa segítsen a magyarokon, ha már ő nem tette.

A miniszterelnök mai találkozója és az azt követő sajtótájékoztató egy kisformátumú politikus kisszerű politikai játszmájának jelentéktelen felvonása, miközben a haza bajban van.”

(dkp.hu)

Valódi Hírek