DK: Kásler végleg megbukott, miután Pintér a kórházakat is elvette tőle (+videó)

A DK szerint Káslernek azonnal mennie kell, mert már semmit nem csinál, csak a fizetését veszi fel.

“Tegnap a pánikkormány egy kormányrendeletben hirdette ki, hogy mostantól a veszélyhelyzet végéig már nem Kásler Miklós felel a kórházakért, hanem Pintér Sándor.

Kásler Miklós ezzel már csak hivatalosan maradt egészségügyért is felelős miniszter, feladatai e területen nem maradtak, ez pedig gyakorlatilag a bukását jelenti.”

– közölte csütörtökön Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Varga hozzátéve: itt az ideje, hogy ez a bukás ne csak informális, hanem formális is legyen.

Varga Zoltán kijelentette: a DK szerint Kásler Miklós leváltásával a kormány beismerte, hogy nem készítette fel a kórházakat a második hullámra, és elbukott a járvány egészségügyi kezelésében.

“A DK azt követeli a kormánytól, hogy tegye hivatalossá a döntését, ne csak a feladatait vegye el, hanem hivatalosan is váltsa le Kásler Miklóst az egészségügyért is felelős miniszter pozíciójából.

A DK szerint ha az egészségügyért is felelős miniszter elbukott – márpedig az, hogy elvették tőle a kórházakat, pontosan ezt jelenti – akkor ezért miniszteri fizetést sem kell adni neki, hanem azonnali hatállyal le kell váltani.”

– sorolta a DK frakciószóvivője.

“Olyan nincs, hogy egy miniszter nem végzi el a rábízott feladatot, ezért elveszik a hatásköreit, de hivatalos pozíciójáról, fizetéséről és minden ezzel járó előnyről nem kell lemondania.”

– tette hozzá Varga.

A politikus elmondta, nincs még egy olyan ország, ahol a járvány kellős közepén nem az egészségügyi miniszter felel a kórházakért, hanem a belügyminiszter, főleg olyan nem, ahol ezt egyik pillanatról a másikra hirdetik ki, méghozzá minden egyéb következmény nélkül.

“Ez a döntés ugyanis Kásler Miklós egyértelmű bukását jelenti a kormányon belül, ezt azonban következményeknek kell követniük. Ha valaki nem végzi el a feladatát, ezért elveszik a feladatait, akkor annak vegyék el a pozícióját és a fizetését is, amit az elvégzett feladataiért kapott volna. Ez szolgálná az átlátható kormányzati működést és a járvány elleni védekezést is.”

– hívta fel a figyelmet Varga Zoltán.


.