Győrfi Pál visszavágott Zacher Gábornak: Inkább ne felejtsük el a karácsonyt

Nagy az egyet nem értés karácsony-ügyben.

Zacher Gábor, toxikológus és mentőorvos szerdán az RTL Klub Reggeli című műsorában beszélt arról, hogy szerinte

„felejtsük ezt az idei karácsonyt,

azért, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat”.

A toxikológus szavaira nem sokkal később az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál is reagált egy, a Facebookon közzétett bejegyzésben. Győrfi azt írta, habár Zacher orvosi és szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől, ő mégis inkább úgy véli,

„NE felejtsük el a karácsonyt”.

„Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének. Ne felejtsük el, hanem készüljünk rá már most és tiszta szívvel” – írta Győrfi.

Az OMSZ szóvivője úgy vélekedett, az idei karácsony célja ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen,

„hanem a lelki örömszerzés”.

Bejegyzésében azt javasolta, tervezzük meg, hogy ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk. És, ha az ünnepekig sem csökken jelentősen a kockázat, akkor fogadjuk el, hogy „ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt”.

„Nekem a Karácsony a legfontosabb ünnep. Még egy címmel sem hagyom bántani” – zárta bejegyzését Győrfi Pál.

NE felejtsük el a Karácsonyt!
Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki…

Posted by Győrfi Pál on Wednesday, 25 November 2020

Valódi Hírek