Zacher Gábor kiakadt: Az idei karácsonyt elfelejthetjük, ha jövőre is szeretnénk ünnepelni

A kormánynak azt javasolja, hogy zárják be a plázákat.

Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórház mentőorvosa interjút adott az RTL Klub Reggeli című műsorában. Ebben kifejezte, hogy az idei karácsonykor fokozottan be kell tartani a járványügyi intézkedéseket.

„Szerintem felejtsük ezt az idei karácsonyt, azért, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat„.

Az orvos azt tapasztalja, hogy gyakori a jelen járványügyi helyzetben a szabályszegés. Saját példaként említette, hogy legutóbb a budapesti Vörösmarty téren 30-40 fős társaságot látott felhőtlenül borozgatni, méghozzá maszk és társadalmi távolságtartás nélkül.

Nem értem, hogy emberek hogy lehetnek ilyen stupidak, hogy nem fogják fel, ez tulajdonképpen az ő érdekük. Ebbe bele lehet halni

— méltatlankodott Zacher. A szabályszegőknek jelezni szokta, hogy vegyék fel a maszkot, de ezt a renitensek általában értetlenkedve fogadják.

Zacher Gábor úgy véli, hogy dolgozói létszámhiány van a kórházakban, és ez veszélyezteti az ellátást. A járvány közben nem szabadna a nem koronavírusos betegek ellátásának sem veszélybe kerülnie a mentőorvos szerint.

Orbán Viktor kijelentésére, amely szerint a 99,9%, hogy nem fog összeomlani az egészségügyi ellátás, az orvos azt felelte, hogy a miniszterelnök korábbi 50%-os jóslatának jobban hitt.

Zacher azt javasolja a kormánynak, hogy a fertőzés terjedésének lassítása érdekében zárja be a plázákat.

Szerinte felelőtlen kijelentést tettek a kormányzati szereplők, amikor azt állították, hogy minden koronavírus-betegségben szenvedőt meg fognak gyógyítani.

Ilyet nem lehet mondani, hogy senki ne aggódjon, ezt mondjuk el annak a háromezer ember hozzátartozóinak, aki belehalt

— rótta meg a magyar kormányt a szakember.

(24.hu nyomán)

(Címlapfotó: ATV Magyarország)

Valódi Hírek