Most érkezett: Varga Mihály bejelentette a kormány vadiúj, hatpontos gazdaságvédelmi tervét (+videó)

Egyszerűsödnek a pénzmozgások.

„A Magyar Bankszövetség és a Pénzügyminiszter javaslataira építve hat pontot fogadott el a törzs, ezek mindegyike egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi az ügyintézést” — jelentette be a Varga Mihály pénzügyminiszter a gazdaságvédelmi operatív törzs keddi ülése után.

Ezeket az intézkedéseket vezetik be hamarosan:

  • Megerősítettek egy korábbi intézkedést, amely alapján lehetőség lesz elektronikus fizetésre is azokon a helyeken, ahol elektronikus pénztárgépet használnak. Ez az eddigiekhez képest további 50-60 ezer helyet érint, és a számítások szerint az intézkedés akár több tízmilliárd forinttal is csökkentheti a készpénz használatát.
  • Kiterjesztik az elektronikus banki ügyintézést. Ez azt jelenti, hogy könnyebb lesz a vállalatoknak és lakosságnak is a pénzügyek intézése. Arra számítanak, hogy a személyes ügyintézések száma akár kétmillióval is csökkenhet.
  • A rendelkezés a földhivatalokról is levenne egy kis terhet, az elektronikusan benyújtható iratokkal ugyanis nagyjából 130 ezer ügyben egyszerűsítenék az eljárást.
  • Díjmentessé válhat széles körben az ingatlanok értékbecslése, és az ügyfelek ezzel nagyjából 30-50 ezer forintot megspórolhatnak. Erre létrehoztak egy adatbázist, amely az ügyek harmadában segítené a bankok munkáját.
  • Felgyorsítanák és egyszerűsítenék az ingatlanügyekben a közjegyzői közreműködést is, ez nagyjából 60-70 ezer ügyfélnek jelentene több tízezer forintos megtakarítást.
  • Csaknem 6,5 millió bankszámlával rendelkező ember biztonságát védik majd meg a digitális dokumentumkezelés bevezetésével.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek