Megvan, hogy mikor kezdik beoltani az embereket koronavírus ellen Amerikában

Három héten belül beadnák az első COVID-oltást.

Moncef Slaoui, a kormány által szervezett oltási kampány egyik magas rangú vezetője vasárnap a CNN-en jelentette be, hogy a terveik szerint az engedélyezés után már egy napon belül eljuttatják a koronavírus elleni vakcinát az oltási helyszínekre, így már

december 11-én vagy 12-én megkezdődik az oltás.

A New York-i székhelyű Pfizer és német partnere, a BioNTech pénteken adta be az engedélyeztetési kérelmet az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatalba (FDA). Az FDA a tervek szerint három hétig tanulmányozza a két vállalat beadványát, ezt követően vizsgálják meg a szakértők, az ő ülésüket december 10-re tűzték ki – írja a 24.hu.

A Pfizer és a BioNTech az elsők között jelentette be, hogy az általuk fejlesztett COVID-vakcina 90 százalékos megbízhatóságot mutatott a tesztek során. Majd múlt héten közölték, hogy a vakcina már 95 százalékos hatékonysággal fejezte be a ribonukleinsav-hírvivő technikán alapuló védőoltása klinikai tesztelésének utolsó szakaszát.

A két vállalat azt reméli, hogy idén legalább 50 millió adag, 2021-ben pedig 1,3 milliárd adag vakcinát tudnak legyártani.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek