Kásler úgy tudja, három hét múlva már 5000 intenzív ágyra lesz szükség

Megnyugtató. Ja, nem.

Kásler Miklós szerint a következő két hétben a fertőzések meredeken tovább fognak emelkedni – erről beszélt az emberi erőforrások minisztere kedden az InfoRádiónak adott interjújában.

“A jelenlegi ismeretek szerint a következő két hétben a fertőzések tovább fognak emelkedni, ami azt vetíti előre, hogy szükség lesz további infektológiai és intenzív ágyak mobilizálásra, ami december 10. környékén 27–30 ezer infektológiai és körülbelül 5 ezer intenzív ágyat jelent majd”közölte a miniszter.

Itt jegyezzük meg, Orbán Viktor hétfői videójában azt üzente:

jelenleg 13 049 olyan üres ágy van a kórházakban, ahol koronavírusos betegeket tudnak ápolni, ebből pedig mindössze

1634 az intenzív ágy.

Kásler Miklós a koronavírus- fertőzéssel kórházba kerülő betegek kezelésével kapcsolatban hangsúlyozta: oki terápia változatlanul nincs.

Tehát olyan gyógyszerek nincsenek, amelyek csak a Covid-19-re hatnának és eredményesek lennének. Ugyanakkor vannak olyan készítmények, amelyek a tüneteket, a panaszokat enyhítik, a gyógyulást gyorsítják, és a gyógyultak arányát is növelik.

Az első pillanattól kezdve alkalmazzák például a favipiravirt és a remdesivirt, továbbá a trombózis megelőzését szolgáló heparinterápiát, valamint a szteroidokat.

Megjegyezte még, a márciusban megválasztott terápia jelen pillanatban is megállja a helyét.