Folytatódik a kormány lélegeztetőgép-biznisze, most Ukrajnának adnak 50-et ingyen

Van amiből.

Péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely szerint tekintettel a nemzetközi helyzetre és a helyi lakosság megsegítése érdekében Magyarország

50

lélegeztetőgépet ad ingyen Ukrajnának – írja az mfor.hu.

A feladat elvégzéséért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter felel, nekik kell ezt a határozat megjelenését követő 30 napon belül végre hajtaniuk.

A magyar kormány az utóbbi időszakban rendszeresen adományoz lélegeztetőgépeket a környező országoknak: augusztusban Kárpátalja kapott 50-et, októberben pedig Csehországnak adtak 150 gépet.

Korábban mi is megírtuk, hogy a kormány a koronavírus-járvány tavaszi hulláma alatt 300 milliárd forintot költött 16.000 lélegeztetőgépre, sokat ráadásul a piaci ár csaknem duplájáért vásárolt, így például sok olyan típusú gépet is vettek, amelyek használhatatlanok.

Már akkor is sejteni lehetett, hogy ennyi lélegeztetőgépre a legrosszabb forgatókönyv esetén sem lesz szükség, arról nem is beszélve, hogy nincs elég szakképzett személyzet, aki a gépeket kezelni tudná.

(mfor.hu nyomán)

(Kiemelt kép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/11/07/czegledy-csaba-a-kulugy-utasitasara-lelegeztetogepekkel-hazalnak-a-magyar-kulkepviseletek-mar-bizonyitek-is-van-ra

Valódi Hírek