Czeglédy Csaba: Lélegeztetőgépekkel házalnak a magyar külképviseletek a külügy utasítására — már bizonyíték is van rá

Beindult a lélegeztetőgép-biznisz.

A DK-s Czeglédy Csaba egy facebook-posztban hozta nyilvánosságra a külügy levelét, amely gyakorlatilag arra utasítja a magyar külképviseleteket, hogy

házaljanak a lélegeztetőgépek „értékesíthető készleteivel”.

„A globális COVID járvány II. hulláma által okozott egészségügyi kihívásokra tekintettel kérem a T. Külképviseleteket, hogy egyeztessenek a fogadó állam illetékes hatóságaival, a fogadó országban rendelkezésre áll-e a szükséges mennyiség lélegeztetőgépekből, kívánnak-e vásárolni.” – áll a levélben.

Ha a fogadó állam vásárolni szeretne, az erről szóló tájékoztatást az államtitkár személyes e-mail címére kell megküldeniük a külképviseleteknek.

A levelet október 21-én küldte ki Balogh Csaba külügyi államtitkár a nagykövetségeknek.

Czeglédy szerint ez a levél két dolgot bizonyít:

  • nincs elég szakképzett orvos és ápoló a tavasszal felvásárolt lélegeztetőgépek működtetésére
  • az Orbán-kormány tudta ezt, és szándékosan szórta el a pénzt a gépekre.

„Lett volna annak a 150 milliárd forintnak helye máshol az egészségügyben, amit a gyanú szerint elloptak a lélegeztetőgépek beszerzése során.” – írja posztjában a DK-s politikus, aki arról is meg van győződve, hogy a kormány családi és haveri cégeken keresztül fogja értékesíteni a tavasszal vásárolt lélegeztetőgépek készleteit.

Mi is megírtuk korábban, hogy a kormány a járvány tavaszi hulláma alatt 300 milliárd forintot költött 16.000 lélegeztetőgépre, sokat ráadásul a piaci ár csaknem duplájáért vásárolt. Olyan típusú gépeket is szép számban vettek, amelyek használhatatlanok.

Már akkor is tudni lehetett, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetén sem lesz szükség ennyi lélegeztetőgépre, arról nem is beszélve, hogy nincs elég szakképzett személyzet, aki a gépeket kezelni tudná.

Czeglédy Csaba teljes posztját itt találod:

Valódi Hírek