Zacher Gábor: Délután lélegeztetőgépre kellett tennem a covidos betegem, akivel délelőtt még vidáman fecsegtem

Drámai helyzetjelentés a covidfertőzöttek osztályáról.

Interjút adott a Magyar Hangnak Zacher Gábor mentőorvos, toxikológus. Az egészségügyi szakember a mentőorvosi munkái mellett jelenleg a hatvani kórházban dolgozik.

„Már a hónap elején

hét vagy nyolc szabad ágyunk volt csupán a Covid-részlegen,

és másfél emeletnyi helyről van szó” – ecsetelte az Albert Schweitzer Kórházban lévő helyzetet Zacher.

Szerinte sokakban nem tudatosult, hogy a koronavírus-fertőzöttek „brutálisan rosszul tudnak lenni”. Az orvos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a koronavírus által okozott betegség lefolyása teljesen kiszámíthatatlan, hiszen a betegek nagyon rövid idő alatt rossz állapotba kerülhetnek, függetlenül attól, hogy eleinte alig vannak tüneteik.

Elmondta, vannak olyanok, akiknek mindössze 24 óra leforgása alatt fordul válságosra az állapota: saját példaként egy olyan fertőzöttet említett, akivel délelőtt még kedélyesen beszélgetett, délután pedig már lélegeztetnie kellett.

Zacher Gábor az RTL Klubnak is nyilatkozott, amely során említette, hogy emelkedő tendenciát mutat a súlyos betegek és a gépen lélegeztetettek száma, az ellátási kapacitás pedig véges. Hozzátette: hiába vannak „vasak”, azaz gépek, nagyon kevés a hozzáértő, intenzíves sürgősségi szakember.

A mentőorvos kiemelte, hogy miközben egy intenzíves ágyra egy szakembernek kellene jutnia, sok helyen már 6 lélegeztetett beteget lát el egyetlen nővér.

Videó:

.

Korábbi cikkünk a témában:

https://nyugatifeny.hu/2020/11/05/eles-kritika-zacher-gabortol-osszeomolhat-a-mentoszolgalat-a-kormany-totojazasa-miatt

Valódi Hírek