Félmilliós bírságot kaphat mostantól az, aki tüntetésre megy Magyarországon

Ki van ez találva.

A kedd éjféltől életbe lépett járványügyi rendelet kimondja: „Minden gyülekezés tilos.”

Így nem lehet például tíz főnél nagyobb családi összejövetel, zárt kapuk mögött zajlanak a focimeccsek és tüntetni is tilos.

Aki pedig megszegi a tilalmat, az

szervezőként akár 1 millió,

résztvevőként akár 500 ezer forintos bírságra számíthat.

A gyülekezés korlátozása még elfogadható lenne, ha ezt a rendelkezést nem az alaptörvény-módosítással egyidőben hozzák meg.

Magyarország kormányát ismerve viszont pontosan tudjuk: a cél elsősorban megint nem az emberek, hanem a saját maguk védelme lett.

Mint ismert: az alaptörvény-módosítás újraértelmezte a közpénz fogalmát, és kijelenti, hogy az anya nő, az apa férfi. Mindehhez éjfél előtt néhány perccel két további javaslat is csatlakozott: ez egyik az egyedülállók örökbefogadását kötné Novák Katalin belátásához, a másik pedig a választási törvényt alakítaná át úgy, hogy azzal

ellehetetlenülne az ellenzéki pártok koordinált jelöltállítása a 2022-es választáson.

Valószínűleg a kormány is érzi, hogy ezeknek az intézkedéseknek a járványügyi szigorítások melletti áttolása már sokkal több ember jó ízlését sérti, mint az koordinálni lehetne. Így egyszerűen megtiltották, sőt, komolyan büntetik is, hogy az elégedetlen tömeg fizikálisan is hangot adjon nemtetszésének.

Marad tehát az internetes véleménynyilvánítás még legalább harminc napig. Azonban a kormánytagok közösségi oldalait böngészve így is látható, hogy a nagy többségnek még a koronavírusnál is jobban elege van a regnáló hatalomból.


.

(Euronews nyomán)

 

Valódi Hírek