Harmincezerre büntettek egy négygyermekes anyát Nagyatádon – 8 után tíz perccel

A gyerekeinek ment ételért.

Az atadhir.hu újságírója a szerda este 8-kor életbe lépett kijárási tilalom első félórájában kísért el egy járőröző rendőrpárost.

A beszámoló szerint az első fél óra mérlege egy 30 ezer forintos helyszíni bírság és egy feljelentés volt – akik igazolni tudták, hogy munkába mennek vagy onnan jönnek, azokat elengedték a rendőrök.

8 óra után tíz perccel félreállítottak egy autót az Aradi utcában. Az azt vezető nőnek nem volt igazolása, de elmondta, hogy édesanyja hívta fel azzal: megmaradt némi vacsora, elvinné-e. A középkorú hölgy elmondta azt is, hogy négy éhes gyerek várja otthon, ezért úgy döntött, átugrik édesanyjához kocsival az ételért.

A rendőröket ez nem hatotta meg, 30 ezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki.

Az egyik rendőr azért megjegyezte, hogy nem szereti ezt csinálni.

Pár perccel később egy másik autót is megállítottak. A benne ülőről kiderült, hogy buszsofőr, éppen munkába igyekszik, igazolása pedig azért nincsen, mert azt aznap estére ígérte neki a munkáltató.

Őt is megbírságolták volna, a buszsofőr azonban ezt nem fogadta el. Felajánlotta azt is, hogy a két rendőr felhívhatja a főnökét, de ők nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Az eredmény: egy feljelentés.

A kijárási tilalom az kijárási tilalom.

(atadhir.hu nyomán)

 

Valódi Hírek