Rémhírterjesztésért feljelentést tesz a Jobbik a Bors ótvar hazugsága miatt (+fotó)

A koronavírusról állított hajmeresztő blődséget egy „jósnő” az újság mai címlapján.

Stummer János rémhírterjesztésért feljelenti „Orbán pletykalapját” – írja lapunknak is eljuttatott közleményében a Jobbik országgyűlési képviselője.

Stummer azt írja:

Magyarország lakossága, a közintézménynek és minden felelős ember hatalmas küzdelmet folytat a koronavírus járvány megfékezésére és hatásainak mérséklése érdekében.

Nemcsak minden egyes ember, hanem minden közösség felelőssége is, hogy magunk és egymás érdekében mindent megtegyünk a megbetegedések és halálesetek elkerülése érdekében.

Éppen ezért döbbenten olvastam a Bors nevű bulvárlap mai első oldalán, hogy a Büntető törvénykönyv egyértelmű szankcionálása ellenére ez olvasható kiemelt helyen a címlapon:

„Sztárok jósnője: Gazsi Gizi: Piros fonal megvéd a vírustól”

A „cikk” szerint egy spirituális praktikákkal a csuklóra felhelyezett piros zsineg távol tartja a betegséget attól, aki a viseli ezt a karkötőt.

A BTK 337. § (2) így fogalmaz: „Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

A Bors felelőtlen, ostoba, szenzációhajhász és az embereket megtévesztő címlapja miatt rémhírterjesztés miatt büntető feljelentést teszek.

Az újság szerkesztői pontosan tudták, hogy a címlapon kijelentő módban olvasható mondat egyértelműen hazugság, amely alkalmas lehet a tájékozatlanabb emberek életének veszélyeztetésére, mégis leközölték.

Nem szabad ilyennek megtörténnie, a sajtó felelőssége különösen is nagy, ha egyesek nem tudnak vele bánni ezzel a felelősséggel, viselniük kell annak következményét.

– zárul Stummer János közleménye, aki a Facebookon képet is közölt az ominózus Bors-címlapról:


.

Valódi Hírek