Kövér László „moslékkoalíciózása” miatt bojkottálja az ellenzék a Házbizottság üléseit

Szerintük a „verbális ámokfutás” után Kövér méltatlanná vált a testület vezetésére.

Kövér László, parlamenti házelnök november 8-án a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt arról, hogy úgy látja, az Európai Unió ma még csak Magyarországon próbál példát statuálni a pénzügyi és jogállamisági kérdések összekapcsolásával, de amennyiben ezt sikerre tudja vinni, a joguralom helyett a mindenkori erősebbek fognak uralkodni Európában – írta meg az MTI.

Kövér úgy fogalmazott, az EU nyers hatalmi politikát folytat, és maga alá akarja gyűrni a gyengébb tagállamokat, vagy azokat a

„politikai, ideológiai meggyőződésű csoportokat, amelyek

nem tartoznak a semmi által homogenizált baloldali, libsi, komcsi neomarxista moslékkoalícióhoz”.

Ezzel a házelnök vélekedése szerint az EU most egyfajta „morális terrort” kíván alkalmazni Európában.

Kövér László kijelentéseire csütörtökön közleményben reagáltak az ellenzéki pártok. A Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd bejelentette, nem vesznek részt az Országgyűlés házbizottságának ülésein, mivel szerintük a házelnök

méltatlanná vált a testület vezetésére.

A négy ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott, közös közleményében úgy fogalmazott, Kövér László „az elmúlt napokban még magához képest is ijesztő verbális ámokfutásba kezdett”.

Kiemelték, a házelnök „emberek millióit, Magyarország nem fideszes többségét sértette meg”, amikor az ellenzéki összefogással kapcsolatban „moslékkoalícióról” beszélt.

„Mi, az ellenzéki összefogás pártjai a leghatározottabban kikérjük magunknak, hogy tagjainkat, szimpatizánsainkat és választóinkat a szemmel láthatóan a teljes összeomlás szélén egyensúlyozó házelnök ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel sértegesse” – jelentettéki ki az ellenzéki pártok.

(via MTI)

Valódi Hírek