Hivatalos: Szövetségre lépett a Momentummal Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs

Megtalálták új otthonukat az LMP után.

Közös sajtótájékoztatót tart csütörtökön a Momentum elnöke, valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett valamint Szabó Szabolcs, ahol a hvg.hu információi szerint együttműködésük formalizálását jelentik be.

A hvg.hu szerint arról még ellentmondásosak az információk, hogy ez szövetségkötést jelent, vagy azt, hogy a képviselők belépnek a pártba, de Hadházy, Szél és Szabó a Momentum minden jel szerint a Momentum jelöltje lesz a 2022-es parlamenti választáson. Pontosabban először az előválasztáson, amennyiben azt mindenhol megtartják.

Az összeállást az is indokolhatja, hogy az egyesült ellenzék 2022-ben minden egyéni választókerületben egy közös jelöltet akar állítani, és a jelöltállításról szóló tárgyalásokon felvetődött, hogy csak párttagok indulhatnak.

Frissítés: A csütörtöki sajtótájékoztatón Fekete-Győr András bejelentette, hogy a Momentum szövetségre lép a három független képviselő által Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven alakított képviselőcsoporttal.

Kiderült az is, hogy Szél környezetvédelemmel foglalkozó politikusként, Hadházy korrupcióellenes tevékenysége miatt, Szabó Szabolcs pedig oktatáspolitikusként lesz fontos a párt számára.

Céljuk a mostani szövetségkötéssel pedig többek közt az lesz, hogy a három képviselő – akik Fekete-Győr szerint többet tettek le az asztalra, mint a Fidesz–KDNP 133 bátor embere, vagy akár az ellenzéki pártok – a Momentum

füle, szeme és szája legyen a parlamentben 2022-ig.

Fekete-Győr beszélt arról is, hogy mostantól együtt fognak dolgozni azon, hogy az „Orbán-rezsimet leváltsák”.

(hvg.hu /Index nyomán)

Valódi Hírek