Botrány: több száz méteres sorokban, órákig ácsorognak az angyalföldi szűrőállomás előtt az emberek koronavírus-tesztre várva

Köztük lázas betegek is.

A 444.hu írta meg csütörtökön, hogy több mint 100 méter hosszú sorokban várakoznak hajnal óta a koronavírus-fertőzés gyanújával szűrővizsgálatra váró betegek. A tesztelésre várakozók Budapest XIII. kerületében, a Dévai utcai üzemegység előtt időznek minden nap kora reggeltől hosszú órákon keresztül, hogy megtudják, valóban COVID-fertőzöttek-e.

Lázas betegek(!) félhullán állnak 100 méteres sorban, hogy leteszteljék őket. Teszik ezt azért mert a mentők egyszerűen oda küldik őket, nem tudnak kimenni házhoz. Rossz állapotban lévő betegek várakoznak a hidegben. Döbbenetes” — nyilatkozta az egyik olvasó.

Az egyik, fertőzés gyanújával a szűrőállomásra induló személynél hétvégén influenzaszerű tünetek jelentkeztek, majd hétfőn a háziorvosánál jelentkezett. A kiértesített mentők

napokkal később, csütörtökön jelentkeztek nála telefonon,

és jelezték, hogy amennyiben nem lázas, inkább

személyesen keresse fel a szűrőállomást.

Volt aki 40 fokos lázzal zombiként várta végig a k**va hosszú sort. Másfél órát álltunk a hidegben, néha kijött egy ember az utcára begyűjteni a TAJ kártyákat” — ecsetelte az egyik beteg. Szerinte napokat kellett várni, mire a mentőszolgálat visszajelzett, és sok fertőzöttet küldtek tovább a Dévai utcába.

A Z. nevű fertőzött úgy látta, hogy

voltak olyan betegek, akik ijesztően rossz állapotban várakoztak

a mintavételi pont előtt. Bár az egészségügyi személyzet kedves és segítőkész volt, Z. szerint kaotikusak a helyzet, és a mintavételi ponton látható állapotok a 70-es éveket idézik.

(444.hu nyomán)

 

Valódi Hírek