Apokaliptikus hangulat Budapesten: A TEK emberei és páncélautói már kivonultak az utcákra szerda éjjel

Csőre töltött fegyverrel vadásznak a vírusra.

A Telex állított össze egy videót arról, hogyan ürült ki Budapest szerda éjjel a kijárási tilalom miatt. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentette be a kedd éjféltől életbe lépő új rendelkezéseket, amelyeknek része az este 8-tól hajnali 5-ig tartó kijárási tilalom is.

A felvételeken látszik, hogy a kijárási tilalom életbe lépése után eltűntek az autók és az emberek is Budapest utcáiról. A Deák téren

már 20:00 előtt megjelentek a TEK emberei,

20:00 után pedig szinte kizárólag fegyveres rendfenntartókat, BKK-járműveket és futárokat lehetett látni a közterületeken.

A kijárási tilalom első éjszakájáról a hvg.hu is közölt egy riportot. A portál újságírója teljesen kihalt utcákat tapasztalt, illetve néhány rendőrrel és TEK-essel találkozott ő is, de azok a cikk szerint „hozzá sem szóltak”.

Az Azonnali is készített egy videót a szerda éjjeli állapotokról, ezen is az látszik, hogy a rendfenntartókon kívül csupán futárok tartózkodtak a budapesti utcákon. Aki esetleg mégis azt kockáztatná, hogy igazolás vagy kutya nélkül merészkedik ki az utcára este 8 után,

az akár félmillió forintos bírsággal is büntethető szerdától.

A 24.hu által közzétett képgalériában szinte csak TEK-eseket és üres BKK-járatokat láthatunk.

(Telex/Hvg/Azonnali/24.hu nyomán)

Valódi Hírek