Akárhogy fájt, végül Áder János is kiköhögött egy gratulációt Joe Bidennek

Better late than never.

Gratulált Áder János köztársasági elnök Joe Biden megválasztott amerikai elnöknek – írja az MTI.

Levelében Áder azt írta, hogy

„a történelmi magyar-amerikai kapcsolatok közös értékekre épülnek: a két nemzet hagyományos szabadságvágyára és a demokrácia melletti elkötelezettségére. Magyarország a két országot összefűző baráti kapcsolatokat a jövőben tovább kívánja erősíteni”

Áder János arra is felhívta a figyelmet, hogy az Egyesült Államokra – csakúgy, mint a világ többi országára – nehéz időszak vár. A Covid-19 járvány világszerte sok szenvedést, súlyos társadalmi problémákat okoz, és nagy kihívások elé állítja a kormányokat.

Ugyanakkor a pandémia elleni küzdelem közepette sem feledkezhetünk meg a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak kezeléséről – tette hozzá.

Áder szerint a globális kérdések megoldásához hatékony nemzetközi együttműködésre van szükség.

Meggyőződése, hogy a hasonló elveket valló nemzetek transzatlanti közössége nélkülözhetetlen szerepet játszik a nemzetközi stabilitás fenntartásában.

Magyarország az Egyesült Államok szövetségeseként a jövőben is kiveszi részét a béke és a biztonság megőrzését, valamint a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló erőfeszítésekből.

Áder János felelősségteljes feladatainak ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánt Joe Bidennek – idézi az MTI az államfő levelét.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezzel magyarázta Orbán, hogy ő gratulált utolsóként Joe Bidennek

.

(MTI)

Valódi Hírek