Szíjjártónak fájdalmai vannak, de már tárgyal az orosz vakcina licencének megvásárlásáról (+videó)

A hatékonysága még nem bizonyított, de már gyártanánk is.

Újra élőben jelentkezett be Szíjjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a karanténból.

„A tünetek elég vegyes képet mutatnak. Vannak tünetek, amelyek erősödnek, a fejfájás, a végtagfájdalom, vagy az izomfájdalom, ez nem kellemes. Vannak, amelyek gyengülnek, és javulnak, mint a nátha jellegű, vagy a köhögés” – számolt be a tüneteiről.

Elmondta, hogy eközben újabb tárgyalásokat folytatott a „keleti irányú” vakcina beszerzéséről. Az orosz oltóanyagot hat hónapig kell tesztelni, de három hónap után készíthető róla egy ideiglenes jelentés, ami a jövő héten lesz esedékes.

Szerinte így tartható lesz a korábbi megállapodás, amely szerint decemberben kisebb mennyiségű, januártól pedig nagyobb kontingensnyi orosz oltóanyagot importálhatunk.

„Tárgyalunk a licenc megvásárlásának lehetőségéről is”

Tette hozzá, ami azt jelenti, hogy akár Magyarországon is gyárthatják majd a vakcinát. Egy magyar cég – titoktartási szerződés aláírása mellett – már meg is kapta a gyártásról szóló prezentációkat. Hogy melyik, azt a külügyminiszter nem árulta el.

Kínában egy állami- és két magánvállalattal áll kapcsolatban a magyar kormány, az államival már alá is írtak egy megállapodást, így Európában Magyarország az elsők között kaphat kínai vakcinát.

A videót itt nézheted meg:

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek