Zsiday Viktor: Orbán tízezer emberéletet áldozna be a 2022-es választási győzelemért

Mindent a hatalomért.

Drámai elemzést közölt Magyarország egyik legelismertebb portfóliómenedzsere, Zsiday Viktor november 5-i posztjában.

Zsiday azt írja: bár sokan gondolják azt, hogy Orbán félrekezeli a vírusválságot, a valóság azonban szerinte az lehet, hogy politikusként a miniszterelnök legfőbb célja a hatalomban maradás. Ennek a kulcsa pedig a gazdaság életben tartása, és az, hogy minél előbb túl legyünk a víruson.

Ezért nincsenek valós korlátozások, és ezért nem arra törekszik Orbán, hogy minél kevesebben haljanak meg.

A gazdasági jólét más országokban, és így nálunk is a választási eredmények legfőbb vezérlőjének számít. A kormánypárt fő célja tehát az, hogy minél előbb túl legyünk a válságon, alakuljon ki valamekkora immunitás a vírussal szemben, az emberek pedig fogyasszanak.

„Ha a lakosság kb. 30%-a megfertőződik, akkor ezek mellett a részleges korlátozások mellett a vírus lecseng.” – írja Zsiday. Mivel jövőre jön az oltás, ezért

a kormány fő célja az lehet, hogy a lakosság durván harmada minél hamarabb átessen a betegségen.

A vírus ezután leszállóágba kerülne, az emberek felbátorodnának, és újra beindulna a gazdaság. A 2022-es választások közeledte miatt ezt az állapotot minél hamarabb el kellene érni: persze az is jó lenne, ha mindeközben az egészségügyi ellátás nem omlana össze.

Ha a halálozási adatokat nézzük, a halálozási arány a tavaszi hullámban kb. 1% volt. Ez az azóta felgyülemlett orvosi tapasztalatnak, és az idősek nagyobb óvatosságának köszönhetően most valószínűleg 0.5% körül fog mozogni.

Ha a tervek szerint a lakosság 30%-a kapja el a vírust, és a halálozási arány Magyarországon az összes megbetegedés 0.5%-a,

ez még így is 10-15.000 elhunytat jelent.

„A jelen helyzetben tehát azt valószínűsíthetjük, hogy nem tévedés, hanem a terv része az, hogy nincs valódi szigorítás.” – teszi hozzá Zsiday Viktor.

Várhatóan november-decemberben tetőzik itthon a vírus, január végére lecsenghet, ezután elkezdődhet a gazdaság talpra állítása. Ha nyár elejére visszakerülnek a dolgok a régi kerékvágásba, az lehetővé tenné, hogy 2022-re, pont a választásokra gazdasági fellendülés alakuljon ki.

„A legvalószínűbb forgatókönyv tehát a vírus végigsöprése és tetőzése november-decemberben, majd lecsengése januártól, és a gazdaság talpraállásának megkezdődése ezután. Az ára 10 000 magyar.”

– zárja a posztot.

A teljes írást >>ITT TALÁLOD<<.

 

Valódi Hírek