Felháborító: Nem vonatkozik a kijárási tilalom arra, akinek jegye van a Fradi-Juventusra

Az ultráknak nem kell betartaniuk a szabályt.

A 444.hu vette észre a Fradi közleményét, amelyben arra kérik a szurkolókat, hogy a szerdai Fradi-Juventus mérkőzés után mindenki a lehető legrövidebb úton menjen haza.

Éjfél és hajnali 5 között ugyanis kijárási tilalom van érvényben.

A második bekezdésben azonban az áll, hogy mindenki tartsa meg a jegyét, hogy a hazaút közben történő esetleges rendőri intézkezésen fel tudja azt mutatni.

Így szól a szöveg:

“Azt is kérjük, feltétlenül őrizze meg jegyét. A Juventus elleni jegy egyben a Barcelona elleni mérkőzésre szóló bérlet, de ennél is fontosabb a kijárási korlátozás szempontjából, hogy közúti vagy más módon történő hazautazás közbeni ellenőrzéskor be tudja mutatni a jegyét és személyes iratait, illetve szállásfoglalását. Szurkolóink ezzel tudják igazolni, hogy jelen voltak a Juventus elleni mérkőzésen, valamint azt is, hogy hova tartanak.”

Ezek alapján erősen úgy tűnik, hogy a Fradi-Juventus meccs szurkolói

megúszhatják az éjfélkor kezdődő kijárási tilalom megszegéséért járó büntetést.

A 444.hu megkérdezte az ORFK sajtóosztályát, hogy a fenti következtetés jogos-e, de kérdéseikre meglehetősen homályos választ kaptak.

“A veszélyhelyzet kihirdetését követően a rendőrség ugyanúgy a hatályos jogszabályok alapján jár el, és végzi ellenőrzési feladatait, ahogy tette ezt a járványügyi készültség időszakában, valamint az első hullám ideje alatt bevezetett veszélyhelyzet alkalmával is.

A rendőr intézkedése alkalmával minden rendelkezésre álló körülményt vizsgál, és amennyiben szabálytalanságot tapasztal, figyelmeztetést alkalmaz, helyszíni bírságot szab ki vagy feljelentést tesz.”

(címlapkép forrása: blikk.hu)