Extrém helyzet állt elő az Újpestnél: 25-ből csak két játékos nem kapta el a koronavírust

A DVTK elleni meccsük halasztását kérték.

Szerda délután weboldalán adott ki közleményt az Újpest Futball Klub, amelyben azt írják, hogy a csapat nem fog kiállni a DVTK elleni mérkőzésen. Ennek oka, hogy a futballisták közül

25-ből csupán 2 játékosnak lett negatív a koronavírustesztje.

Az Újpest FC arra kérte a rivális csapatot, hogy halasszák el a mérkőzést, azonban ezt a DVTK elutasította. Az Újpest szerint viszont akkor járnak el helyesen, ha visszalépnek a mérkőzéstől.

Megértjük, hogy az ellenfél, tartva attól, hogy esetleg ők kerülhetnek emiatt hátrányos helyzetbe, nem fogadja el a halasztást. Az Újpest FC elkötelezett amellett, hogy a bajnokság zavartalanul működjön, ne maradjanak el mérkőzések, azonban ez már egy extrém helyzet.”

„Senkinek nem kívánjuk, hogy ilyen helyzetbe kerüljön”

– írták.

Az Újpest sem a rivális csapatot, sem a még nem fertőzött játékosait nem szeretné kitenni a fertőzés kockázatának. A klub szerint a fertőzés terjedésének megakadályozása úgy lehet a leghatékonyabb, ha a csapat nem vesz részt a DVTK elleni mérkőzésen.

Az újpesti futballklub tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Szövetséget a döntéséről. A csapat arra kéri szurkolóit, hogy szorítsanak futballistáik felépüléséért.

„Hajrá, Lilák! Vigyázzunk egymásra!”

– zárul a közlemény.

(Újpest FC nyomán)

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Valódi Hírek