Operatív törzs: Orbán ma este bejelenti az újabb szigorításokat (+videó)

Érdemi információk az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Az Operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecíliát ismét Galgóczi Ágnes helyettesítette. Az NNK osztályvezetője a friss koronavírus adatokkal indította a sajtótájékoztatót.

E szerint 3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Keddre virradóan

meghalt 84 beteg,

velük együtt 1973 főre emelkedett a vírusban elhunytak száma, 20 856-an pedig már meggyógyultak. A legfrissebb járványügyi adatokról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Kiderült: a koronavírus már az ország 80%-ban jelen van, koncentrációja pedig emelkedőben van a szennyvízben minden mérőponton, ami azt jelenti, hogy a járvány továbbra is felívelő szakaszában jár. Galgóczi ezen a ponton kiemelte, hogy éppen ezért fontos betartani a szigorodó maszkviselési szabályokat.

Újságírói kérdésre megtudtuk, hogy jelenleg

1071

egészségügyi dolgozót vezényeltek át más intézménybe.

Gál Kristóf ORFK-szóvivő tájékoztatott egy herceghalmi esetről, ahol egy 49 éves férfit vettek őrizetbe a maszkviselési szabályok be nem tartása miatt.

Az Operatív törzshöz számos kérdés érkezett Gulyás Gergely tegnapi bejelentése kapcsán, amely kilátásba helyezte az esetleges járványügyi intézkedések szigorítását. Gál elmondta, ezekre a kérdésekre még nem válaszolhat, hiszen a sajtótájékoztató pillanatában még zajlik a kormányülés.

Hozzátette, ma este Orbán Viktor miniszterelnök bejelentést fog tenni a szigorításokkal kapcsolatban.

Az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóját itt nézheti meg teljes egészében:

(Kiemelt kép: Magyarország Kormánya/Facebook)

Valódi Hírek