A fideszesek bojkottálták a népjóléti bizottság ülését, Szabó Tímea ezért a folyosón kérdezte Müller Cecíliát, miért tartanak még mindig 20 ezres focimeccseket (+videó)

A járványkezelés teljes kudarcával kellett volna elszámolniuk.

Korózs Lajos határozatképtelenség miatt kénytelen volt berekeszteni a népjóléti bizottság keddi ülését, mivel a Fidesz képviselői nem jelentek meg.

A mai egyetlen napirendi pont az Operatív Törzs meghallgatása lett volna a járvány elleni védekezésről, de a tárgyalás a Fidesz mondvacsinált indokkal való távolmaradása okán meghiúsult.

A tárgyaláson csupán Müller Cecília országos tiszti főorvos, Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár és Lakatos Tibor dandártábornok jelent meg, de miután a kormánypárti képviselők az ülés kezdete után öt perccel sem tették tiszteletüket, Korózs Lajos berekesztette az ülést.

A népjóléti bizottságot a testület elnöke ma délután 2 órára hívta össze, a napirenden egyetlen pont szerepel: az operatív törzs tagjainak a meghallgatása a járvány elleni védekezésről, azaz Pintér Sándor belügyminisztert, Kásler Miklós EMMI-minisztert és Müller Cecília országos tiszti főorvost is meg akarták hallgatni.- írja az atv.hu.

A távolmaradás indoklása az volt, hogy a Fidesz szerint a “a kamuvideós” Korózs Lajos méltatlan rá, hogy járványügyi meghallgatásokat vezessen.

Az ülés után Szabó Tímea végül – jobb híján – Müller Cecíliát kérdezte a parlament folyosóján.

Ami kivehető a halk videóból: Szabó arra kíváncsi, hogy miért nem léptek még életbe további korlátozó intézkedések, miközben a koronavírusban elhunytak száma egy hónap alatt a nyolcszorosára nőtt.

Müller Cecília arról beszél, hogy a járvány egy dinamikus folyamat, az operatív törzs javaslatokat tesz a kormánynak, minden szempontot figyelembe véve, és az a cél, hogy a döntések mögött széles konszenzus legyen.

Az ellenzéki politikus érdeklődik Müller személyes véleménye felől is, mert úgy tapasztalja, hogy a tiszti főorvos szerint is nagyobb szigorra lenne szükség. Szabó emlékeztet, hogy a következő hetekben három futballmeccset is tartanak Magyarországon a tervek szerint 20 ezer néző előtt, miközben Ausztriában már a vendéglátóhelyeket is bezárták.

Mivel mindketten maszkot viselnek, és Müller van távolabb, a tiszti főorvos válaszát nem érteni, de részletekbe biztosan nem bocsátkozik, mert rövid úton el is köszön Szabótól.

Itt a videó:

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek