Az SZFE-n folytatódik a blokád és az oktatás is – akármit is mond a kuratórium

A fejükre is állhatnak, az oktatás és a blokád is marad.

„Nincs valódi indok a fenntartó részéről az oktatás felfüggesztésére. Az oktatás a tanév kezdete óta megfelelő ütemben zajlik – ennek ellenőrzésére minden hivatalos információ rendelkezésre áll.” – közölték vasárnap délután az SZFE-n tiltakozó hallgatók és oktatók, miután Rátóti Zoltán szignójával megkapták a verdiktet, miszerint

vagy elmennek a kuratórium által előírt helyen és időben egy tárgyalásra, vagy pedig a kuratórium érvénytelennek nyilvánítja a félévet.

A kuratórium szerint az egyetem elfoglalt részén „a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése”. Ezzel indokolták az oktatás felfüggesztését.

Az SZFE-s egyetemfoglalók ezzel szemben azt mondják:

„A tűz- és balesetvédelmi szabályok érvényesítésében az illetékes szakemberekkel felelősen együttműködünk, a fertőtlenítő takarítás mindhárom épületben megtörtént.”

Az SZFE-sek azt is írták továbbá, hogy

„Oktatási Hivatal ellenőrzési eljárásához szükséges összes adatot határidőre összeállítottuk, az újonnan kinevezett kancellár azonban hetek óta gátolja annak továbbítását”

illetve:

„Az internet lekapcsolásával, a termek lezárásával, az értelmetlenül hosszú őszi szünet ürügyén a hallgatók és oktatók kitiltatásával, és most az oktatás felfüggesztésével a vezetés és a fenntartó minden jogszerűtlen eszközt megragad akkreditált egyetemi oktatásunk akadályozására”

Az oktatást az SZFE-n a kuratóriumi döntés ellenére folytatják.

Valódi Hírek