Hazudott a kabinetiroda: Hegedüs Zsuzsa korábban elismerte, hogy magának vette a luxusitalokat

Egy nap alatt lebuktak a kamu magyarázkodással.

Pénteken a DK sajtótájékoztató keretében számolt be arról, hogy Hegedüs Zsuzsa, Orbán Viktor szegényügyi biztosa több tízezer forintos olasz borokra és francia pezsgőkre költötte a közpénzből finanszírozott reprezentációs keretét.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda erre úgy reagált, hogy a DK által kiperelt és nyilvánosságra hozott tételek „vendéglátási és ajándékozási célokat szolgáltak”.

A magyarázat különösen érdekes annak fényében, hogy Hegedüs Zsuzsa lényegében már a bíróságon elismerte, hogy a megvásárolt tételek személyesen neki kellettek.

A Kúria ítéletének szövegében szó szerint szerepel, hogy Hegedüs Zsuzsa többek között azért nem akarta kiadni a számlákat, mert

„azokból következtetést lehet levonni étkezési, fogyasztási szokásaira”.

Íme:

részlet a Kúria ítéletéből

„Mi levontuk a következtetést: Hegedüs Zsuzsa fogyasztási szokásai leginkább abból álltak, hogy elborozta és elpezsgőzte az éhező gyermekeknek szánt közpénzt.” – írja szombati közleményében Sebián-Petrovszki László.

A Demokratikus Koalíció szerint szánalmas és szomorú, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda egy olyan tanácsadó védelmében hazudozik, aki milliós állami fizetése mellett is éhező gyermekek pénzéből él fényűző luxuséletet.

A DK figyelmezteti Orbán Viktort és kabinetirodáját:

„van még ott, ahonnan ez jött”,

az ügyben újabb számlákat fognak nyilvánosságra hozni – zárul az ellenzéki párt közleménye.

(dkp.hu)

Valódi Hírek