Szarka Gábor: Fogy az SZFE diákjainak lelkesedése, már csak álszolidaritásból tüntetnek

A kancellár szerint csupán rosszul értelmezett szolidaritásból tartanak ki.

Az Infórádiónak nyilatkozó Szarka Gábor szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak fogy a lelkesedése. A hallgatók által illegitimnek nyilvánított kuratórium kancellárja szerint ezt bizonyítják azok a fotók is, amiket Vidnyánszky Attila, a kuratórium elnöke mutatott be az európai parlamenti meghallgatásán is. Ezeken ugyanis italos üvegek láthatók.

Szarka azt is elmondta, továbbra sem kívánnak erőszakkal bejutni az egyetem épületébe, azt viszont elismerte, hogy hamarosan minden egyetemfoglalónak nyilatkoznia kell, melyik oldalon áll. Úgy véli, a tüntetők közt sokan vannak, akik már meggondolták magukat, „álszolidaritásból” vagy

„rosszul értelmezett szolidarításból”

tartanak ki a „dolog mellett.” Ezeknek a hallgatóknak lehetőséget szeretnének adni, hogy kiálljanak az új kuratórium mellett.

Hozzátette, veszélyben van a félév teljesítése is, hiszen október 1-je óta felelős vezető nem lépett be az egyetemre, senki sem ellenőrizte az ott folyó oktatást.

A kormány által kinevezett kancellár azonban úgy tűnik, nincsen tisztában intézménye oktatási rendszerével. Az interjúban ugyanis elmondta,

az őszi szünetet nem a vírushelyzet miatt hosszabbították meg.

Ő úgy tudja, a diákok nem engedték be az épületbe sem a karbantartókat, sem pedig azokat, akik fertőtleníteni szerettek volna. A helyzet valójában az, hogy november 1-je kivételével valamennyi szakirányon folyamatos a tanítás, az oktatók az „őszi szünet” alatt is folyamatosan megtartják óráikat.

Szarka Gábor szerint az oktatás viszont hétfőn indul újra az egyetemen.

(Infórádió nyomán)

Valódi Hírek