A nap kérdése: Orbán Viktor miért nincs karanténban?

Rejtély.

A miniszterelnök hétfőn találkozott Vidnyánszky Attilával, akiről egy nappal később kiderült, hogy koronavírusos. Tehát Orbán Viktornak ma még biztosan karanténban kellene lennie, még úgyis, ha nincsenek tünetei – mondta Pusztai Erzsébet infektológus a Magyar Narancsnak.

Ehhez képest a miniszterelnök ma reggel interjút adott a Kossuth rádióban, ahol többek között beszélt arról is, hogy míg Magyarországon istenes a helyzet, Európában „kész zűrzavar” folyik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A Magyar Narancs szerint feltételezhetően nem a kormányfő otthonában készült ez a felvétel, hanem stúdióban, a szokott módon élőben.

Viszont ha hétfőn találkozott Orbán a a koronavírusos Vidnyánszky Attilával, akkor még pénteken is karanténban kellene lennie.

„Még nem mászkálhatna sehova.

Mindenki azt kérdezi tőlünk, hogy tesztelték-e már másnap. Annak semmi értelme. Meg kell várni azt az időt, amikor már kimutatja a teszt, ha megkapta a fertőzést. Ez minimum öt-hat nap, addig fölösleges a tesztelés

– magyarázta az infektológus.

A hvg.hu néhány nappal ezelőtt meg is kérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy a hétfői találkozó után szükség volt-e a miniszterelnök tesztelésére, és ha igen, megvan-e annak eredménye.

Havasi viszont azt a választ adta, hogy „a miniszterelnök programjait minden esetben az aktuális járványügyi előírások maradéktalan betartásával szervezzük meg és bonyolítjuk le”.

Arról tehát semmilyen hivatalos tájékoztatás nem szól, hogy

hétfő óta tesztelték-e Orbánt.

A kormányfő mindenesetre azt is nyilatkozta a ma reggeli rádióinterjúban, hogy szombaton egy református templom felszentelésén vesz részt.

Tehát, ami biztos:

Orbán Viktor holnap sem lesz karanténban.

Valódi Hírek