Koronavírusos lett Vidnyánszky Attila

Jobbulást kívánunk!

Pozitív lett Vidnyánszky Attila koronavírus-tesztje – közölte a Nemzeti Színház kedden délután az MTI-vel.

Mint írják, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának „állapota kielégítő, otthonában pihen”.

A színházban a járványügyi hatóságokkal egyeztetve folyik a kontaktkutatás és a tesztelés – áll a közleményben.

Mint megírtuk: Vidnyászky Attila kedden élőben jelentkezett be az Európai Parlament Kulturális- és Oktatási Bizottságának meghallgatására, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében tartottak.

A kormány és az egyetem részéről is két-két meghívott szólalt meg: a kormány részéről György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, a kuratórium részéről Vidnyánszky Attila elnök, az egyetem részéről Upor László volt megbízott rektor, az egyetemi hallgatók részéről pedig Milovits Hanna, a Hallgatói Önkormányzat alelnöke.

A bizottsági eszmecserén Vidnyánszky többek között arról beszélt, hogy szerinte az október 23-i tüntetésen nem azért vettek részt 15 ezren, hogy szolidaritást vállaljanak a diákokkal, hanem mert „a baloldali politikai pártok kampánynyitó eseményt tartottak”.

A élő bejelentkezéskor az egyetem épületén belül készített fotókat emelt a kamerája elé, amelyeken ásványvizes és üdítős palackokkal teli konyhaasztal, egy dobozokkal teli raktár és egy másik konyhai kép volt látható, utóbbin egy viszkisüveggel és egy sörösdobozzal.

A képek alapján közölte, hogy szerinte az egyetemen uralkodó anarchia vezetett el ahhoz, hogy „már tűzoltósági szempontból is veszélyes a helyzet.”

Kapcsolódó cikkünk:

Vidnyánszky Attila: Az október 23-i tüntetés a baloldali pártok kampánynyitó gyűlése volt

.

Valódi Hírek