Legalább hárman meghaltak, többen megsebesültek egy késes támadásban Nizzában

A támadót elfogták.

Egy késes támadó legalább három embert megölt, többeket megsebesített a nizzai Notre-Dame templomban csütörtökön – írja a Reuters.

Christian Estrosi, a város polgármestere a támadást “terrorista cselekményként” jellemezte a Twitteren közzétett bejegyzésében, állítása szerint “minden jel erre utal”.

MTI/EPA/Sebastien Nogier

A támadót nem sokkal később lelőtte és őrizetbe vette a francia rendőrség, de a polgármester szerint a férfi életben van, jelenleg kórházban kezelik.

Etrosi az újságíróknak adott nyilatkozatában azt mondta, az egyik áldozat a bazilika gondnoka lehetett, és ő is megerősítette a rendőrség értesüléseit, amelyek szerint az egyik nőt brutális módszerekkel ölt meg a támadó a templomban, hasonlóan az október 16-án történt esethez, amikor Párizs elővárosában egy tanárt végeztek ki ilyen módszerekkel – írja a BBC.

Gérald Darmanin, belügyminiszter arra kérte a nizzai lakosokat, hogy maradjanak otthon, kerüljék a város központját.

A BBC-nek adott nyilatkozatában egy szemtanú elmondta, először hangos ordibálást, majd lövéseket hallottak, ezt követően a helyszínen rengeteg rendőr jelent meg.

A támadást követően a belügyminiszter válságülést hívott össze. Emmanuel Macron, francia elnök pedig a nap folyamán látogatja meg a támadás helyszínét.

(Kiemelt fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)