Kövér: „Az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik”

Azokkal, akik ezt nem értik, nem is érdemes vitatkozni.

Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy

a világ azoké, akik teleszülik.

Akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. Nehéz azokkal vitatkozni, akik ezt nem értik, és talán nem is érdemes, de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn. Ehhez állami eszközökkel távolítjuk el a vágyott gyermekek megszületése előtt álló anyagi gátakat” – mondta Kövér László, a magyar Parlament házelnöke a szon.hu-nak adott interjújában.

Kövér elmondta, a magyar kormány a nemzeti össztermék

öt százalékát

fordítja az Európában egyedülálló családtámogató programjára, aminek köszönhetően elmondása szerint emelkedett a születések és házasságok száma, míg az abortuszoké csökkent. Hosszú távon viszont a házelnök szerint csak a mentális fordulat hozhat eredményt. Azaz: az új generációkat egy olyan gondolkodás felé kell vezetni, ahol az áldozatvállalás új értelmet nyer.

„Aki nem hajlandó áldozatvállalásra másokért, az gyereket se nagyon akar” – vélekedett Kövér.

A fiatalokkal, az új generációval kapcsolatban elmondta, három gyermekén látja a generációs különbséget és azt, hogy a fiatalok „már egymást sem értik meg”.

„Ki kell mondjuk azt, hogy gyilkos hazugság, amit a liberálisok harminc éve erőltetnek a közoktatás értéksemlegességéről. A közoktatás kultúrát közvetít, azaz értéket, s hogy mi az érték, azt a közösség dönti el. Ezt nem kell kitalálnia minden egyes új generációnak, hanem egyszerűen tudomásul kell venni, hogy

élni és főleg túlélni csak úgy lehet, hogy az elődeink örökségét visszük tovább

– mondta Kövér László.

Beszélt arról is, hogy habár sokáig cél volt az, hogy Magyarország felzárkózzon Nyugat-Európához, a „fejlett Nyugat” azonban egy „sor abnormalitással” rendelkezik, így az is „nyilvánvalóvá vált, hogy mások vagyunk”.

Ugyanakkor – tette hozzá a házelnök – még hisznek abban, hogy Európa egységes civilizációként és kultúraként értelmezhető, viszont az, ami most a nyugati országokban zajlik, szerinte „Európa felszámolása, amiben nem szeretnénk részt venni”.

(szon.hu nyomán)

Valódi Hírek