Karácsony Fürjesék javaslatára: „Az ég szerelmére, mi lenne, ha egyszerűen nem vennék el a főváros pénzét?”

Nem nyűgözte le az ajánlat.

Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár ma reggel jelentette be, hogy a kormány a jó együttműködés jegyében kész arra, hogy átvállalja a jelentős budapesti városfejlesztések megvalósítását és ezek teljes költségfedezetét, ezzel tehermentesítve a fővárosi költségvetést.

Az államtitkár közlése szerint a kormány első körben 60 milliárd forinttal támogatná a fővárosi önkormányzatot az olyan projektek kifizetésében és befejezésében, mint a Biodóm-beruházás, a pesti rakpartok kerékpáros- és gyalogosbaráttá alakítása vagy a budai fonódó villamoshálózat meghosszabbítása.

Fürjes leszögezte azt is, hogy a kormány Karácsony Gergely igénye alapján és a fővárosi önkormányzat beleegyezésével vállalná át a megvalósítás felelősségét.

A budapesti főpolgármester később egy Facebook-bejegyzésben reagált Fürjes Balázs ajánlatára, és azt írta, kedden Varga Mihály pénzügyminiszter javaslatára a kormány több mint a háromszorosára emelte a Fővárosi Önkormányzatra kivetett önkormányzati adót, amivel ebben az önkormányzati ciklusban közel 100 milliárd forintot vennének ki a főváros és a fővárosiak zsebéből.

Majd ma jön Fürjes Balázs államtitkár, aki nagy kegyesen beígéri ennek a pénznek valamivel több mint a felét a kormány által lebonyolított beruházások formájában. Most azt hagyjuk is, hogy a főváros számára tett kormányzati ígéretek közül eddig szinte semmi nem teljesült maradéktalanul. Velünk mindenről lehet beszélni, ami a város érdeke, akár erről is.

De az ég szerelmére, mi lenne ha egyszerűen nem vennék el a főváros pénzét?

És akkor az döntene a fővárosi fejlesztésekről, akit ezzel megbíztak a fővárosi választópolgárok. És nem azok, akiket pedig leszavaztak” – írta Karácsony Gergely.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/10/28/60-milliard-forintot-koltene-a-kormany-budapestre-atvennek-a-nagy-beruhazasok-koltsegeit

Valódi Hírek