Megoldást találtak rá, hogy Trump ne vágjon bele folyton Biden szavába

Az előző vita botrányba fulladt.

Donald Trump és Joe Biden utolsó televíziós vitája botrányba fulladt, mert Trump folyamatosan félbeszakította a demokrata elnökjelöltet.

A következő alkalommal ezt azonban meg kívánják akadályozni: ha Trump közbevág,

elnémítják a mikrofonját.

Az új szabályok persze Bidenre is vonatkoznak, őt azonban kevésbé fogják korlátozni, mert inkább képes önuralmat gyakorolni, mint az elnök.

A jelöltek először szeptember 29-én találkoztak egymással televízióstúdióban, ekkor Trump folyamatosan ignorálta a vita szabályait: nem engedte, hogy Biden befejezze a mondatait.

Még a műsorvezetőnek sem sikerült a vitát civilizált irányba terelnie.

Trump és Biden csütörtökön fognak ismét találkozni, erre az eszmecserére pedig már az új szabályok vonatkoznak. Mindkét jelölt mikrofonját részben le fogják kapcsolni, hogy a másik megszakítás nélkül tudja kifejteni az álláspontját.

A gyakorlatban úgy fog kinézni az új vitaformátum, hogy mind Trump, mind Biden mikrofonját kikapcsolják miközben a másik fél kétperces előzetes válaszát elmondja az egyes vitatémák kapcsán.

Ezután következik a párbeszéd, amikor mindkét mikrofont bekapcsolják, viszont a közbeszólásokra elpazarolt időt ezúttal felszámolják a sértett félnek.

A korábbi Trump-Biden itt tudod visszanézni:

.

(spiegel.de)

Valódi Hírek