Más egyetemek hallgatói is az SZFE-hez vonulnak, hogy kiálljanak a kidobásra ítélt diákok mellett

Elindult a lavina.

A hírre, hogy Szarka Gábor elrendelte a Színház- és Filmművészeti Egyetem ma este 6-ig történő kiürítését, a Titkos Egyetem nevű csoport felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben

este fél 6-ra a Vas utcai épület elé

hívják a színművészetisekkel szimpatizálókat, hogy együtt álljanak ki az egyetemfoglalók mellett.

A csoport egyébként az ország minden területéről egyesíti azokat az egyetemi és főiskolai hallgatókat, akik az SZFE közösségével szolidárisak.

A felhívás így szól:

„Más csoportokkal is egyeztetve arra jutottunk, amely reméljük minden SzFE-t támogató döntése is:

Ott a helyünk mellettük.

Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, aki kiállna az Egyetem mellett, hogy jöjjön ma 17:30-ra az SzFE Vas utcai épülete elé, ahol 18:00-kor sajtótájékoztatót tartanak.

Tudjuk, hogy mindenkinek szívügye az SzFE. És nagyon sok mindent tenne. Mégis, amire leginkább szükségük van, az a támogató jelenlétünk. Ez legyen erős és látható! Szóval hozzatok zászlót, molinókat és transzparenseket. Ellenben különösen kérünk mi és az SzFE-sek is mindenkit, hogy bármi is fog történni, fizikailag ne avatkozzon be.

Tudják, mit csinálnak, és fel vannak készülve mindenre. Álljunk ki értük!”

A ma reggel érkezett hírre, miszerint Szarka Gábor kancellár ma este hat óráig elrendelte az SzFE épületeinek…

Közzétette: Titkos Egyetem – 2020. október 16., péntek

.

Eközben – ahogy azt korábban megírtuk – a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az Innovációs- és Technológiai Minisztérium (ITM) Fő utcai épületétől az Alkotmánybíróságig juttatták el csatárláncban azt a beadványt, amelyben az alapítványt létrehozó törvényt bírálják.

A dolgozókból és hallgatókból álló pertársaság azt kéri az Alkotmánybíróságtól, hogy semmisítsék meg a törvényt, amely szerintük alkotmányos jogokat sért, és a beadványban követelik az egyetemi autonómia visszaállítását is.

Élő videónk a helyszínről:

Élőben az SZFE elől!

Közzétette: Nyugati Fény – 2020. október 16., péntek

.

Valódi Hírek